Hogeschool van Amsterdam: Educatief Professional Beroepsonderwijs (AD) – programmatisch toetsen met veel flexibiliteit (2022)

6 december 2022| Tags:, | Tags:

Bij de AD opleiding Educatief Professional Beroepsonderwijs (voorheen onderwijsondersteuner beroepsonderwijs) stopt het leren niet bij de toets. De opleiding zet in op langdurige ontwikkeling aan de hand van eigen leervragen en daarbij past programmatisch toetsen. De associate degree is een deeltijd opleiding en is zo ingericht dat studenten na twee jaar afzwaaien met een AD diploma, of zo naadloos mogelijk kunnen doorstuderen in een hbo bacheloropleiding. De meeste studenten hebben een mbo niveau 4 achtergrond en zijn al werkzaam in het mbo, vmbo, praktijkonderwijs of bedrijfsopleidingen. Na het AD kunnen ze doorstuderen in 1 van de 4 lerarenopleidingen voor beroepsonderwijs (horeca & voeding, gezondheidszorg & welzijn, economie en mens & technologie).

De opleiding bestaat uit twee delen: een generiek gedeelte en een vakspecifiek gedeelte. Het generieke gedeelte is ingericht volgens de principes van programmatisch toetsen. Voor het vakspecifieke gedeelte schuiven studenten aan bij cursussen uit de relevante bachelor lerarenopleidingen waar ze ook getoetst worden. De opleiding bestaat uit vier semesters (in totaal 2 jaar) en 120 studiepunten, waarvan het generieke gedeelte per semester uit 18 studiepunten bestaat en daarmee in totaal op 72 studiepunten voor de gehele opleiding uitkomt.

1. Wat zijn de beoogde leerresultaten van de opleiding?

2. Welke datapunten zijn er?

3. Hoe worden studenten begeleid?

4. Hoe worden beslissingen genomen over studenten?

Ik zoek…

Nieuwsbrief ontvangen

Abonneren op blog

Bijdrage leveren

Neem contact op als je een bijdrage wilt leveren aan Platform Leren van toetsen