Festival Leren van toetsen 2024 – Verslag

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

“Dit is het leukste en inhoudelijk meest informatieve congres over toetsen in Nederland.”

Voor een extra bijzondere jubileumeditie van het Festival Leren van toetsen waren we vrijdag 7 juni te gast bij Up Events! in Amsterdam. Hoewel de dag frisjes begon, maakte de feestelijke locatie en de stralende zon vanaf het middaguur deze editie tot een up-en-top festivalervaring. We kijken terug op een dag met “een goede ‘vibe’”, aldus een bezoeker. En daar doen we het voor!

Zoals elk jaar komen onze bezoekers om geïnspireerd te worden, nieuwe kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Wat ook dit jaar weer ruimschoots lijkt te zijn gelukt, als we afgaan op de ervaringen van enkele bezoekers:

“Er was meer dan genoeg keuze en het was fijn dat je ter plekke kon aanschuiven waar je wilde.”

“De inhoud sluit goed aan op de ontwikkelingen in het onderwijs nu.”

“Het was soms lastig kiezen tussen alle interessante keynotes en workshops…”

“Ik heb weer leuke dingen opgehaald, waar ik met collega’s mee aan de slag kan.”

Op het programma stonden drie – waarvan twee internationale! – keynote sprekers die allen op locatie aanwezig waren! Martijn Leenknecht (HZ University of Applied Science) beet de spits af met een overzicht van 10 jaar leren van toetsen, en werd opgevolgd door Karen Gravett (University of Surrey) en Juuso Nieminen (University of Hong Kong). Parallel aan deze drie keynotes stonden in totaal maar liefst 21 workshops geprogrammeerd. Ook werd voor de lunch een demonstratieronde verzorgd door vijf commerciële partners, die allen ook aanwezig waren op de inmiddels bekende informatiemarkt.

Nieuw dit jaar was de MakerSpace, waar deelnemers de dag beginnen met het verhelderen van hun praktijkvraagstuk en gedurende de dag inspiratie opdoen om dit vraagstuk aan te pakken. Tijdens de laatste ronde workshops konden de deelnemers hun opgedane inspiratie direct omzetten in actie en waren er onderwijskundigen aanwezig om met ze mee te denken.

Tijdens de lunch hebben we de 10e verjaardag van Platform Leren van toetsen gevierd, en werd het jubileumboek ‘Leren van toetsen in het hoger onderwijs’ gepresenteerd, dat we ter ere van deze mijlpaal hebben uitgegeven.  Ook hebben we aandacht gevraagd voor de studenten van Flowburo (ROC van Amsterdam) en Het Bureau (Grafisch Lyceum Utrecht) die de vormgeving van het boek en de organisatie van het festival mede mogelijk gemaakt hebben.

Tijdens de borrel hebben we in het zonnetje nog even nagenoten van weer een geslaagde editie.

op volgorde v.l.n.r.: Martijn Leenknecht, Simone Kooij, Anne Potters, Martje Köhlen, Els Roskam-Pelgrim, en twee studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht

 

Ik zoek…

Nieuwsbrief ontvangen

Abonneren op blog

Bijdrage leveren

Neem contact op als je een bijdrage wilt leveren aan Platform Leren van toetsen