Festival Leren van toetsen 2023 – Verslag

Het jaarlijkse festival Festival Leren van toetsen vierden we dit jaar bij de Haagse Hogeschool. Bezoekers konden elkaar op deze gastvrije plak in een ontspannen sfeer ontmoeten. En daaromheen was er genoeg te beleven. “Er was enorm veel keuze. Voor mij zou het festival twee dagen mogen zijn.”  

De workshops boden voor elk wat wils. Docenten en adviseurs deelden hun ervaringen met experimenten en good practices in het onderwijs, onderzoekers presenteerden hun resultaten en tools en er vond kennisdeling plaats over specifieke onderwerpen. Bijzondere vormen waren een mini-symposium en een deep democratisch gesprek.  

Net als vorig jaar spraken er drie keynote speakers. Renske de Kleijn deelde de eerste ervaringen in de praktijk met de instrumenten voor feedbackdialogen. Daarna nam Patrick Sins in een volle zaal zijn toehoorders mee in ‘wat werkt’ als je, onder andere met feedback, in de klas zelfregulerend leren wilt bevorderen. Last but not least, gaf Anastasiya Lipnevich een mooie synthese van de inzichten uit diverse onderzoeken naar de effecten van feedback op leerresultaten. Dat zij online was belette haar niet om met het publiek uit te wisselen over de effecten van complimenten als feedback en de culturele aspecten daarvan.  

Nieuw was het concept ‘Meet up’. Collega’s uit het mbo en wo ontmoetten elkaar voor gesprek en verdieping specifiek over hun sector. De reactie waren positief, dus deze houden we erin. 

Als vanouds was er de informatiemarkt met bedrijven. Dit jaar gaven zij voor het eerst demonstraties in een aparte ruimte. Ook deze werden gewaardeerd door de bezoekers. 

Bij het weggaan kregen alle bezoekers een verjaardagkalender van het Platform om op te hangen op werk. Dit is in aanloop van het tienjarige jubileum van het Platform, dat komend schooljaar wordt gevierd. Wij kijken tevreden terug op dit festival, en de bezoekers ook. 

“Mooie mix, lastig kiezen”  

“Nieuwe ideeën opgehaald en bevestiging en herkenning ervaren”  

“Een goed georganiseerde, ontspannen én interessante dag”  


Ik zoek…

Nieuwsbrief ontvangen

Abonneren op blog

Bijdrage leveren

Neem contact op als je een bijdrage wilt leveren aan Platform Leren van toetsen