Boek over programmatisch toetsen

17 oktober 2018| Tags:| Tags:

Programmatisch toetsen wordt wel gezien als de sleutel naar een feedbackcultuur en Cees van der Vleuten verzorgde al eens een inspirerende keynote erover tijdens het symposium in 2016. Toch is het in praktijk brengen van programmatisch toetsen nog niet zo evident. En daarom wordt er gewerkt aan een nieuw boek!

Liesbeth Baartman (Hogeschool Utrecht), Tamara van Schilt-Mol (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en Cees van der Vleuten (Universiteit Maastricht) zijn bezig met de voorbereidingen voor een boek over programmatisch toetsen. Doel van dit boek is om opleidingen te voorzien van handvatten om invulling te geven aan programmatisch toetsen. In het boek is er aandacht voor de vertaling van theorie naar praktijk. Met verschillende praktijkvoorbeelden wordt vooral de diversiteit in beeld gebracht: hoe realiseert de opleiding de omslag richting programmatisch toetsen binnen het opleidingsteam, hoe en waarom worden bepaalde ontwerpkeuzes gemaakt en hoe verhouden die zich tot de theorie?

Ben óf ken jij een praktijkvoorbeeld?
Voor dit boek zijn Liesbeth, Tamara en Cees op zoek naar opleidingen die ervaring hebben met programmatisch toetsen en die het leuk vinden om hun ervaringen te delen. Dat kunnen opleidingen zijn die op dit moment een onderdeel van de opleiding programmatisch ontworpen hebben, opleidingen die de hele opleiding programmatisch ingericht hebben, maar ook opleidingen die onlangs geïnvesteerd hebben in het ontwerptraject en nu een plan hebben liggen dat binnenkort wordt uitgevoerd. Van de opleiding wordt een praktijkverhaal gemaakt met voorbeelden en quotes.

Mocht je een opleiding kennen of zelf bij een opleiding werken die een bijdrage wilt leveren aan dit boek, neem dan contact op met Liesbeth Baartman (liesbeth.baartman@hu.nl)! Planning is dat in november, december, januari en februari interviews worden gehouden met de opleidingen. Er wordt dan gesproken met ontwikkelaars, een of meerdere docenten en een of meerdere studenten.

Themabijeenkomsten: ervaar de praktijkvoorbeelden
Vanuit Platform Leren van toetsen organiseren we naar aanleiding van de ontwikkeling van dit boek één of meerdere themabijeenkomsten! Op deze themabijeenkomst interviewen Liesbeth en Tamara de ontwikkelaars en docenten van één van de opleidingen uit het boek. Je kunt dit interview meemaken en daar inspiratie uithalen én daarna zelf ook vragen stellen. De themabijeenkomsten worden nog gepland. Hou de website in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze themabijeenkomsten!

Ik zoek…

Nieuwsbrief ontvangen

Abonneren op blog

Bijdrage leveren

Neem contact op als je een bijdrage wilt leveren aan Platform Leren van toetsen