Laden Evenementen

Gezocht: Docenten voor testpanel tool feedbackgeletterdheid

Afgelopen studiejaar heeft een innovatieteam vanuit het leernetwerk feedbackgeletterdheid een tool ontwikkeld gericht op het ondersteunen van 1e jaars bachelor studenten in het verwerken van ontvangen feedback op een concept versie van hun groepsproduct. Hierbij zijn onder andere het boek ‘Designing effective feedback processes in higher education’ van Winstone en Carless (2020) en het model voor feedbackprocessen van De Kleijn (zie webinar) als uitgangspunt gebruikt. Studenten worden aan de hand van de tool stap voor stap begeleid om actief aan de slag te gaan met de verkregen feedback.

Voordat we deze tool breed kunnen delen in het netwerk, willen we hem testen op praktische bruikbaarheid, en hiervoor hebben we jouw hulp nodig!

Als je onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, kun jij je aanmelden voor de testpanel:

– Geef je in februari 2023 of maart 2023 les aan eerstejaars bachelorstudenten?
– Werken zij in deze periode aan een groepsopdracht?
– Geef jij de studenten feedback op deze groepsopdracht aan de hand van criteria?
– Is er ruimte in de cursus voor de studenten om met elkaar (en met jou) in gesprek te gaan over deze feedback?
– Ben je in de gelegenheid om op 14 april van 9.30 – 11.00 uur deel te nemen aan een online workshop waarin je met collega’s uit het land ervaringen uitwisselt en aanbevelingen formuleert voor de ontwikkelaars van de tool?

Enthousiast geworden om met de tool aan de slag te gaan? Meld je dan vóór 1 februari aan via onderstaand aanmeldformulier.

Je krijgt vervolgens toegang tot het Teamskanaal waar je alle benodigde informatie en een instructiefilmpje kunt vinden. Ook organiseren we op 7 en 9 februari een vragenuurtje (10:00-11:00u) om eventuele vragen te kunnen stellen. Het idee is dat je vervolgens met de tool aan de slag gaat en uiterlijk 31 maart jouw ervaringen met ons deelt. Op 14 april spreken we elkaar in de online workshop, waarin we samen aan de slag gaan met de verzamelde ervaringen en het formuleren van aanbevelingen voor eventuele bijstelling van de tool.

Ga naar de bovenkant