Laden Evenementen

Afgelopen schooljaar heeft de themagroep Feedbackgeletterdheid een pilot gedraaid met de ontwerpaanpak ‘innovatieteam’. Samen hebben ze gewerkt aan een tool die docenten kunnen gebruiken om eerstejaars studenten te ondersteunen bij het verwerken van feedback. Hoewel ze nog nét niet zo ver zijn om het resultaat te delen, zijn ze zo enthousiast over de methodiek dat ze dit schooljaar een innovatieteam-traject openstellen voor geïnteresseerden. Dus heb je interesse om dit schooljaar aan de slag te gaan met een innovatie op het vlak van feedbackgeletterdheid? Dan is het innovatieteam iets voor jou!

Op vrijdag 16 december van 15.00-17.00 uur organiseren we een eerste vrijblijvende oriëntatiebijeenkomst, onder leiding van Sylvia Schouwenaars (HZ University of Applied Sciences) en Henderijn Heldens (Fontys).

In deze bijeenkomst wordt meer toelichting gegeven op de ontwerpaanpak ‘Innovatieteam’ en worden de eerste stappen gezet richting een onderwerp en afbakening, waar het innovatieteam in de vervolg bijeenkomsten mee aan de slag zal gaan. Heb jij ook interesse? Aansluiten bij het innovatieteam kan nog! Aanmelden voor de oriëntatie kan t/m 12 december.

De methodiek 
De ontwerpaanpak ‘Innovatieteam’ is ontwikkeld door Henderijn Heldens en Anje Ros van het lectoraat Goed Leraarschap, Goed leiderschap van Fontys Hogescholen, en begeleidt een groep via een ontwerpcyclus in acht stappen van vraagstuk naar innovatieve oplossing.

Volgens de methodiek werk je in een divers samengesteld team van 5 tot 8 personen aan een samen gekozen, urgent praktijkvraagstuk. Voor het deelnemen aan een innovatieteam moet je rekening houden met zo’n 20 à 30 uur aan tijdsinvestering per deelnemer (voor de acht bijeenkomsten inclusief verwerking tussen de bijeenkomsten door), verspreid over ongeveer 4 maanden. Meer informatie over de methodiek en voorbeelden van opbrengsten van eerdere innovatieteams vind je op de site https://www.platformsamenonderzoeken.nl/innovatieteams/.

Geïnteresseerd in deelname? 
Denk je dat deelname aan het innovatieteam iets voor jou kan zijn? Meld je dan uiterlijk 12 december aan voor de vrijblijvende oriëntatie op vrijdag 16 december van 15.00-17.00 uur!

Ga naar de bovenkant